Lasersko uklanjanje podbratka - bezbolno i efikasno

Različiti su razlozi za nastanak podbratka – nasledni faktor, način života i ishrane, gubitak elastičnosti kože tokom godina… Veliki broj ljudi smatra da im podbradak predstavlja estetski problem koji utiče na samopouzdanje i sliku koju imaju o sebi. S obzirom na to da podbradak nije isključivo posledica nakupljanja masnih naslaga, čak i nakon gubitka kilograma na mestu ispod brade zadržava se višak kože. Zato je potrebno izabrati odgovarajuću metodu kako bi se on uklonio.

lasersko-uklanjanje-podbratka-bezbolno-i-efikasno

Zašto nastaje podbradak?

Podbradak se javlja usled opuštanja kože i mišića na vratu, kao i formiranja masnih naslaga.

Statistika pokazuje da se češće javlja kod žena jer žensko telo ima prirodno više telesne masti koja je drugačije raspoređena nego kod muškaraca. Na mestu ispod brade formiraju se masne naslage koje se ne mogu izgubiti bez obzira na dijete i vežbanje. Međutim, to nije jedini razlog.

Kako starimo, koža sve manje proizvodi elastin i kolagen, istovremeno slabe mišići, pa se koža opušta, a na to utiče i sila gravitacije.

Uz to, često gledanje nadole, u knjigu, telefon, kompjuter, dodatno utiče na pojavu podbratka.

Da bi se podbradak efikasno uklonio često je potrebno ne samo ukloniti masne naslage, već i zategnuti višak kože.

Kako ukloniti podbradak?

Da bi se podbradak uklonio potrebno je delovati lokalizovano.

U poliklinici Diva se za uklanjanje podbratka koristi najsavremenija laserska tehnologija – TwinLight laser koji se smatra zlatnim standardom u estetskoj medicini. Ovaj laser je metoda izbora kada je reč o neoperativnom uklanjanju podbratka jer pruža izuzetne efekte. TwinLight laser je klinički testiran, minimalno je invanzivan, maksimalno efikasan, bezbedan i daje dugoročne rezultate.

On ujedno topi masne naslage i zateže kožu bez podliva, masnica i oticanja. Ciljano smanjuje obim podbratka i oblikuje liniju vilice uz lifting kože.

Kako izgleda uklanjanje podbratka TwinLight laserom u poliklinici Diva?

Laserska lipoliza podbratka TwinLight laserom uklanja lokalizovane masne naslage tako što kontrolisano zagreva i dublje i površinske slojeve kože. Ujedno topi masne ćelije i smanjuje njihov broj, pa se one kasnije teže ponovo pojavljuju na istom mestu. Istovremeno zateže površinsko tkivo jer preoblikuje kolagen čime se koži povećava debljina, te vraćaju elastičnost i čvrstina kože.

Prednosti laserskog uklanjanja podbratka u poliklinici Diva:

TwinLight laser meri radnu temperaturu na koži pa ne dolazi do njenog pregrevanja ni oštećenja. Ovaj laser ne zahteva upotrebu opšte anestezije. Ciljano i brzo topi masne naslage i minimalno utiče na okolno tkivo, a istovremeno zateže kožu i poboljšava joj tonus čime sprečava njeno opuštanje nakon topljenja viška masnih ćelija, koje se posle tretmana teže stvaraju na istom mestu.

TwinLight laser podstiče stvaranje novog kolagena u koži, pa se ona dodatno učvršćuje i zateže i posle tretmana.

Lasersko uklanjanje podbratka je brza i komforna procedura, koja ne zahteva dug period oporavka.

Koji su efekti uklanjanja podbratka laserskom lipolizom u poliklinici Diva?

  • Uklonjene su masne naslage.
  • Koža je nakon tretmana zategnuta i čvršća.
  • Smanjen je obim.
  • Linija vilice se oblikuje.
  • Poboljšava se kvalitet kože – ona je elastičnija i čvšća.
  • Onemogućava se povratak masnih nakupina ispod brade.

Koliko tretmana TwinLight laserskog podmlađivanja je potrebno?

U zavisnosti od tipa i kvaliteta kože, vrste podbratka i godina pacijenta, u poliklinici Diva lekari specijalisti na besplatnom konsultativnom pregledu određuju koliko je tretmana potrebno kako bi se dugoročno uklonio podbradak. Iskustvo pokazuje da je u proseku dovoljno uraditi 1 do 3 tretmana.

Ukoliko je reč o komplikovanijem slučaju, tada je preporuka da se posle serije laserskih tretmana uradi tretman mezonitima za dodatni lifting kože.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334