Krema za lice – jedan od ključnih faktora za BESPREKORAN IZGLED!

Koliko vremena tokom dana posvetite nezi kože lica i vrata? Da li je to 5 minuta, 15 minuta ili pola sata? Svakodnevna nega kože je važna kako bismo sprečili da spoljašnji faktori dovedu do preteranog isušivanja kože, njenog ubrzanog starenja, gubitka elastičnosti pa čak i pucanja, ali i da bismo je očistili i zaštitili od prljavštine koja može zapušiti pore i dovesti do pojave akni. Važan deo redovne rutine je nanošenje na lice i vrat pažljivo odabrane odgovarajuće kreme, a evo i zbog čega.

dr-bogdanovic-kreme-za-besprekoran-izgled-koze

Zbog ubrzanog načina života na koji smo svi već navikli, sve manje imamo vremena za sebe, pa tako i za negu kože. Zato i tražimo proizvode koji će nam olakšati život i smanjiti vreme koje je potrebno da bismo dobili zadovoljavajući efekat. Tako je i sa kremama. Najsrećniji smo kada nađemo kremu koja odgovara našem licu, a vrši više funkcija, te tako jednim nanošenjem na lice i vrat dobijamo odličan rezultat! Ali teško je pronaći takvu kremu, reći ćete? Ali doći ćemo i do toga.

S obzirom na to da smo o tome kako treba da izgleda svakodnevna nega lica već pisali, sada ćemo se pozabaviti pitanjem značaja odgovarajuće kreme za besprekorno lice.

Krema za lice i vrat

Nanošenje kreme na lice možda je i najvažnija stvar koju činimo za svoju kožu tokom redovne nege. Naravno, to ništa ne znači bez prethodno dobro očišćenog lica, ali ako razmislite, krema ima više “poslova” koje mora da obavi. Odgovarajuća krema:

  • štiti kožu
  • hrani kožu
  • odlaže starenje kože
  • hidrira kožu
  • obnavlja kožu
  • smanjuje fine bore

Ipak, kako bi krema bila prilagođena tipu kože lica i godinama starosti, važno je znati kakvu kožu imate i u odnosu na to da li Vam je koža masna, mešovita, suva ili osetljiva, izabrati kremu. Ali ni to nije dovoljno, jer je potrebno koristiti jednu za dan, jednu za noć, jednu za regiju oko očiju… To sve udvostručuje vreme koje treba utrošiti na negu, koje nemamo, a kožu moramo negovati. A udvostručuje i novac koji je potrebno potrošiti! I naravno, nikako ne smete zaboraviti da negujete kožu vrata na isti način kao i kožu lica, a posebno ako znamo da se godine više i brže pokažu upravo na vratu!

Da biste odabrali najbolju kremu, potrebno je prvo utvrditi kojem tipu kože pripada Vaša koža lica i vrata.

Nanošenje kreme na lice i vrat

Kada ste odredili tip kože i u odnosu na to odabrali odgovarajuću kremu (a preporučuje se da to sve za Vas uradi lekar specijalista dermatologije) možete pristupiti svakodnevnom nanošenju kreme na lice i vrat.

Krema se nanosi od sredine lica ka potiljku i nikako kružnim pokretima! Kada je reč o vratu, tada je nanosite od dekoltea ka bradi. Krema se na predeo oko očiju nanosi od korena nosa ka potiljku laganim tapkanjem jagodicama prstiju (najbolje je da to radite domalim prstom, jer on pravi odgovarajući pritisak).

Prava krema pokazaće odlične rezultate već posle par nanošenja, a ako nije odgovaraća, i to ćete znati vrlo brzo! Koža će Vam biti ili suvlja i više će se perutati, osetićete kako se lice neprijatno zateže i biće hrapavo na dodir, ili će početi više da se masti, a sve su to znaci da je vreme da promenite kremu.

Koju kremu za lice i vrat odabrati?

Vraćamo se na temu s početka teksta. Brz život koji vodimo i malo vremena koje imamo onemogućavaju nas da vodimo računa o koži koliko bi trebalo i za to imamo tek par minuta dnevno. Zato i biramo one kreme koje nam daju više, a ne zahtevaju da uložimo mnogo vremena. To i jeste jedan od razloga za nastanak tri kreme iz linije “Dr Bogdanović” – Hydra Care, Perfect Care i Ultra Care.

Pored odličnih sastojaka za negu, hranjenje i zaštitu kože, kao i za uklanjanje finih bora (hijaluron, ši buter, vitamin E…), ove kreme namenjene su za celodnevnu negu lica i vrata! To znači da manje vremena gubite prvo na odabir kreme, jer sada birate samo jednu koja odgovara Vašem tipu kože, a nisu vam potrebne više i noćna, i dnevna krema i antirid, jer sve to dobijate u jednoj kremi! A uz to, manje vremena gubite i na nanošenje kreme na lice i vrat!

Ali ne smemo nikako zaboraviti na jednu stvar: bilo koja krema, sama po sebi, nije svemoćna! Ona može uticati na to da se uspori starenje kože, može čak i smanjiti fine bore, itekako da hidrira, hrani i štiti kožu, i to i jeste njena osnovna funkcija. Dok je “brisanje” godina sa lica, odnosno uklanjanje bora, podmlađivanje i zatezanje lica ono što rade tretmani kao što su 4D Combo laserom, dok su drugi laserski tretmani pogodni za lečenje akni i uklanjanje ožiljaka od akni, ili za lečeje seboreje i rosacea-e i tako dalje.

I zato lekari specijalisti u poliklinici “Diva” preporučuju ove 3 kreme koje su proizvod iskustva i znanja stečenih tokom više od 25 godina rada sa pacijentima, kao produžetak laserskih tretmana, jer ta kombinacija daje vrhunske rezultate!

Više o kremama možete saznati OVDE.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334