Diva poliklinika > BLOG > Nega kože > Jesenja nega lica – kako da osvežite svoju kožu tokom vetrovitih dana

Jesenja nega lica – kako da osvežite svoju kožu tokom vetrovitih dana

Nega lica u jesenjem periodu je veoma važna jer se tokom jednog dana smenjuju sunčani, kišni i vetroviti intervali što izuzetno nepovoljno utiče na stanje kože. Ali postoje procedure koje mogu pomoći da takvi vremenski uslovi imaju što manje negativnih uticaja.

jesenja-nega-lica-kako-da-osvezite-svoju-kozu-tokom-vetrovitih-dana

Tokom jeseni koža zahteva drugačiji pristup i negu nego leti. Pod uticajem čestih promena vremena ona se brzo suši, može doći do njenog pucanja, perutanja, ali i pogoršanja različitih stanja kože, poput rosaceae ili seboroičnog dermatitisa. Zato joj obezbedite dovoljno hranjivih sastojaka i hidratacije kako biste bili spremni za nastupajuću zimu.

Pored adekvatne redovne nege lica, preparata prilagođenih tipu kože i odgovarajućih maski i krema za lice koje štite, neguju i hidriraju kožu, postoje i procedure koje joj mogu značajno popraviti tonus, hidriranost i jedrinu kože kako bi izdržala nagle promene vremena. Efekti koje daju su dugotrajni, te na taj način svom licu obezbeđujete da u narednih nekoliko meseci izgleda besprekorno.

Procedure za jesenju negu kože

Cellular Matrix metoda

Ova inovativna procedura, dostupna u poliklinici Diva, kombinuje sve benefite koje pruža PRP tretman i mezohijaluron (tečni hijaluron), a efekat je izraženiji i jači. Kombinacijom PRP tretmana i hijalurona ujedno se uspešno tretiraju borice i fine bore lica, nepravilnosti na koži, gubitak tonusa lica, vrata i dekoltea.

Hijaluron predstavlja nosač faktorima rasta i pojačava efekat PRP metode. Na taj način se postiže izuzetna hidratacija, te pojačava dejstvo faktora rasta.

Zašto je to važno? PRP podstiče stvaranje novog kolagena u koži, koji počinje da se troši već oko 25. godine života, dok se njegova proizvodnja u organizmu smanjuje. U kombinaciji sa hijaluronom, dobija se i neophodna duboka hidratacija, koja je naročito potrebna u ovom periodu.

PRP tretman

PRP je izuzetna prirodna procedura za regeneraciju kože lica, obraza, nazolabijalnih bora, podočnjaka, vrata dekoltea, kao i za bolji protok krvi u koži. Odlične rezultate pokazuje i u korekciji neujednačene pigmentacije kože.

Na prirodan način utiče na stvaranje novog kolagena u koži tako što se sopstvena plazma pacijenta centrifugira, a u tako dobijen serum dodaju aktivne supstance koje podstiču trombocite da otpuštaju faktore rasta (growth faktore). Centrifugirani, pročišćeni serum aplikuje se u kožu tehnikom mezoterapije.

Zašto je to važno? Na taj način se postiže bolja hidriranost i prokrvljenost kože, ona je nahranjena i dobija više kiseonika.

Mezoterapija

Mezoterapija je savremena antiage metoda tokom koje se svi sastojci neophodni da bi koža bila zdrava i lepa ubrizgavaju u središnji deo kože – mesoderm, pa je po njemu i dobila ime. Koristi se već skoro 70 godina u svrhu podmlađivanja, poboljšanje izgleda kože, smanjivanje celulita i masnih naslaga, ali i za pospešivanje rasta kose.

Pomoću mezoterapije se peptidi, aminokiseline, antioksidanti, mezohijaluron i vitamini ubrizgavaju u srednji sloj kože kako bi se koža snabdela svim neophodnim hranljivim sastojcima i tako pojačala aktivnost fibroplasta.

Zašto je to važno? Sve to je neophodno kako bi koža bila mladalačka i zdrava, popravljenog tonusa i sa ublaženim borama.

Lečenje rosaceae

Sa vetrom, pojačavaju se i simptomi rosaceaecrvenilo kože na licu sa jasno izraženim kapilarima, naročito u predelu čela, nosa, obraza i brade, koje može biti praćeno sitnim bubuljicama. Rosacea je hronično upalno oboljenje kože lica, mada se može javiti i na drugim delovima tela kao što su grudi, uši, koža glave i vrata.

Važno je naglasiti da ovu kožnu bolest nije moguće u potpunosti izlečiti, ali ako se ne leči, stanje se pogoršava vremenom. Dobra vest je da ju je moguće držati pod kontrolom i ublažiti njene simptome, kako bi koža imala zdrav izgled. To se danas radi savremenim medicinskim laserima, a u zavisnosti od stanja kože, lekari specijalisti u poliklinici Diva određuju adekvatnu terapiju, kao i koji laser će dati rezultat.

Zašto je to važno? Ukoliko se rosacea ne tretira, simtomi se pojačavaju, a kapilari postaju izraženiji.

 

Preporuka lekara specijalista je da ujedno u jesenjem periodu pregledate i sve promene na koži kao što su mladeži, bradavice, keratoze, ksantelazme… i to dermoskopkom metodom, kako bi se, ukoliko je potrebno, na vreme uklonile.

Brinite o svojoj koži, jer ona, kada je zdrava, štiti vas.

NAPOMENA:

Da li su ove procedure pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Na konsultacijama koje su BESPLATNE, naši lekari specijalisti u razgovoru sa pacijentom o očekivanim efektima uz direktan uvid u stanje kože, preporučuju procedure ili kombinaciju procedura koje će dati željene rezultate.

Zakazivanje za besplatne konsultacije pre procedura za jesenju negu lica u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedura za jesenju negu lica kako bi lekar procenio koja će dati najbolje efekte u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete.

Pregled ili proceduru možete zakazati

  • svakog radnog dana od 9h do 20h
  • i subotom od 9h do 15h.

Vaša „Poliklinika Diva“

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar

jesenja-nega-lica-kako-da-osvezite-svoju-kozu-tokom-vetrovitih-dana

Ostavite komentar