Diva poliklinika > BLOG > Podmlađivanje kože > Bezbedno podmlađivanje

BEZBEDNO PODMLAĐIVANJE

Zajedno sa laserima, hijaluronski fileri spadaju u najčešće estetske procedure za podmlađivanje.

mladezi-bradavice-hijaluron-mezoterapija-poliklinika-diva-podmladjivanje

Svetlana Bogdanović Rašković, specijalista plastične hirurgije, predavac i edukator za hijaluronske filere i vođa stručnog tima poliklinike DIVA govori o tome koliko je važan odabir pravog lekara za tretmane hijaluronom i o bezbednosti preparata koji se koriste.

Zajedno sa laserima, hijaluronski fileri spadaju u najčešće estetske procedure za podmlađivanje. Vrlo su efikasno sredstvo za podmlađivanje i njihov efekat je vidljiv odmah. Ipak, to ne znači da treba da odete na prvo mesto u vašoj blizini gde se oni primenjuju. Najbolje je da se o svemu prvo podrobno informišete, jer se u Srbiji često radi sa hijaluronom sumnjivog kvaliteta, a tretmane obavljaju nedovoljno kvalifikovani stručnjaci. Svetlana Bogdanović Rašković, specijalista plastične hirurgije predavač i edukator za hijaluronske filere, objašnjava zašto, kako i gde treba da se podvrgnete stavljanju hijaluronskih filera.

Jednostavnost, bezbednost i komfor su najjači aduti ovog tretmana. Hijaluron je poželjno početi koristiti već kada se pojave prve bore, jer se one lakše koriguju kada su u začetku, i to bez obzira na godine. Korišćenje hijalurona vam omogućava da uz kratak period oporavka  eliminišete borepodmladite se i popunite usne – savetuje dr Svetlana.

Ona dalje navodi da kada su u pitanju antiejdžing tretmani treba ići kod proverenog lekara, dermatologa i plastičnog hirurga, u registrovane ordinacije i klinike. U kozmetičkim salonima to obavljaju uglavnom nestručne osobe, needukovane za rad sa invazivnim procedurama, bez ikakvog znanja anatomije i vaskularizacije regije koja se tretira. Na taj način može da se dogodi da se hijaluron greškom ubrizga u krvni sud. Posledice toga mogu biti vrlo ozbiljne jer se radi o licu.

Pored proverenog lekara, bitno je da budete sigurni da je proizvod koji se ubrizgava u vaše lice bezbedan. Mnogo je sigurnije upotrebiti one koji su klinički ispitani u dužem vremenskom periodu. Proverite i da li je preparat koji se koristi zvanično registrovan, jer na domaćem tržištu ima mnogo neregistrovanih ampula hijalurona sumnjivog kvaliteta. Sasvim je u redu da zamolite vašeg lekara da vam pokaže originalno pakovanje preparata kojim će raditi tretman. U Evropi je u opticaju oko 100 filera, a samo neki od njih zadovoljavaju rigorozne propise po pitanju čistoće, bezbednosti i efikasnosti, koja je potvrđena kliničkim ispitivanjima.

Dr Svetlana Bogdanović Raković kao iskusan plastični hirurg i edukator za hijaluronske filere savetuje da ne korigujete sve bore samo jednim tretmanom hijaluronom, već da je bolje uraditi ga u dve faze. U suprotnom, ako preterate sa količinom filera, krajnji rezultat mogu biti grudvičast i rupičast izgled kože. Dodatne informacije možete dobiti u Poliklinici DIVA.

Autor teksta: Dr spec Svetlana Bogdanović Rašković,

Specijalista plastične i estetske hirurgije

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar