Šta je hijaluron i zašto je dobar za našu kožu?

24. Nov 2017. Poliklinika Diva

Prirodan, a efektan, način za podmlađivanje oduvek je bio cilj kojem se teži. Zadržati svežinu i jedrinu kože, uz dovoljnu hidrataciju moguće je pomoću hijalurona. A kako hijaluron postiže sve to?

Poliklinika DIVA proslavila 2 jubileja - 26 godina rada i godinu dana od lansiranja NOVIH krema!

15. Nov 2017. Poliklinika Diva

Poliklinika “Diva” proslavila je 26 godina uspešnog poslovanja i godinu dana od lansiranja NOVE, unapređene formule krema za antiage negu. Na ekskluzivnoj proslavi u elitnom, beogradskom restoranu “Madera”, te večeri smo obradovali sve prisutne dame kremama Dr Bogdanović Cosmetics.

OPREZ! Zašto su trajni fileri zabranjeni u Evropi?

08. Nov 2017. Poliklinika Diva

Česta nedoumica sa kojom se sreću osobe koje se odluče za povećanje usana je da li izabrati trajne ili resorptivne, odnosno privremene filere. Usled nedovoljne obaveštenosti ili ne uzimanja u obzir upozorenja stručnjaka, dešava se da izaberu one filere koji mogu izazvati trajne negativne posledice.

PRP kose – za lepšu i zdraviju kosu

03. Nov 2017. Poliklinika Diva

Terapija sopstvenom plazmom bogatom trombocitima savremena je tehnika koja služi da podstakne regeneraciju ćelija i njihovo zaceljivanje. To i jeste razlog što se primenjuje i za rast kose kada nastupi proređivanje, kao i kada se želi bujnija, kvalitetnija i jača vlas koja brže raste.

Našla sam rešenje za probleme sa uraslim dlačicama i strijama!

19. Jul 2017. Poliklinika Diva

Kako je poliklinika "Diva" postala deo biografije Nine Radulović, i kako se to uklapa u savete koje joj je njena mama Goca davala tokom odrastanja, te zašto joj je veoma važno da dugo bude zdrava i negovana, otkriva Vam Nina u svom prvom blogu, a biće ih još mnogo, pod nazivom "Moj dnevnik"!

Kako je nastala “Dr Bogdanović Care” - vrhunska linija antiage krema?

10. Jul 2017. Poliklinika Diva

Nakon više od 25 godina iskustva i rada sa pacijentima, dr Svetlana Bogdanović, estetski hirurg i vođa stručnog tima poliklinike “Diva”, odlučila je da svoje znanje pretoči u kreme kako bi omogućila produženo trajanje rezultata dobijenih nakon laserskih procedura, bilo da one imaju za cilj podmlađivanje ili lečenje problema sa kožom. A evo i šta ju je inspirisalo.

Health concept – prevencija je pola zdravlja

23. Jun 2017. Poliklinika Diva

Koža je najveći organ na ljudskom telu. Ona nas štiti od spoljašnjih uticaja, lošeg vremena, bakterija, virusa, gljivica, štetnih zračenja. A kako se mi odnosimo prema njoj i da li dovoljno brinemo? Da li je redovno negujemo i posećujemo dermatologa? Da li samopregledamo mladeže, uklanjamo bradavice odgovarajućom metodom, držimo rosacea-u pod kontrolom i lečimo akne? Mi, u poliklinici “Diva” smatramo da je važan deo brige o koži prevencija da do promena ili oboljenja dođe i zato smo osmislili Health concept – zdrav odnos prema sopstvenoj koži, jer prevencija je pola zdravlja!

OPREZ! Od JEFTINOG podmlađivanja do OZBILJNIH problema - evo šta MORATE znati o hijaluronskim filerima!

22. Jun 2017. Poliklinika Diva

Iako jedan od popularnih tretmana za podmlađivanje, i to baš zbog bezbednosti i rezultata koje daje, jer se hijaluron prirodno već nalazi u koži te nema bojazni od alergijskih reakcija niti iritacija kože, postoji nekoliko zamki kada je reč o hijaluronskim filerima. Procedura postavljanja hijaluronskih filera, ukoliko je izvodi nestručan kadar, hijaluronom lošeg kvaliteta, može dovesti do problema sa kožom i izazvati ozbiljne komplikacije.

I zato, evo šta MORATE znati o hijaluronskim filerima da biste se ZAŠTITILI!

Beauty Concept kao način života!

15. Jun 2017. Poliklinika Diva

Kada kažete ili pomislite da je nešto lepo, da li prvo pomislite na opipljivu stvar ili na osećaj ili, možda, i na jedno i na drugo? Ako je lepota za vas osećaj tada razmišljamo podjednako! Lepo je svuda oko nas, to je način razmišljanja, pogled na svet i ljude, pa i nas same. Izreka kaže: “Lepota je u oku posmatrača”, te samim tim, ako je nama nešto lepo, to utiče i našu dalju percepciju stvarnosti. Kada i život posmatramo na taj način, mnogo smo srećniji i zadovoljniji. A kako to postići? I koliko nam u tome može pomoći Beauty Concept?

3 načina za uklanjanje podočnjaka – recept za odmoran i podmlađen izgled lica!

09. Jun 2017. Poliklinika Diva

Da li i vaše lice izgleda umorno, neispavano i starije nego što jeste zbog upalih, tamnih ili ispupčenih podočnjaka poput kesica oko očiju? Ne brinite, jer efikasno rešenje postoji, i to ne jedno, već ČAK 3!  

Kako se prirodno podmladiti? Lako uz pomoć OVA 4 tretmana!

02. Jun 2017. Poliklinika Diva

U savremenom dobu postoji mnogo načina da se koža podmladi, ali koji od njih su oni koji će vam obezbediti da prirodno i sigurno sačuvate mladolik izgled, uklonite bore i zategnete lice, te da rezultati budu dugotrajni, bez neželjenih efekata, pitate se? Odgovor daju lekari specijalisti estetske hirurgije i dematologije iz poliklinike “Diva” na osnovu iskustva u radu sa pacijentima dugom više od 25 godina.

Laserska mezoterapija – snažan lifting efekat uz brz oporavak!

22. Maj 2017. Poliklinika Diva

Kada bi vam neko rekao da je moguće istovremeno ukloniti bore sa lica, osvežiti i podmladiti kožu, zategnuti je, a ujedno je nahraniti i regenerisati, sigurni smo da biste se odmah odlučili upravo za tu proceduru. Ako još dodamo i da je takvo podmlađivanje prirodno, tada nema dileme. Upravo sve to se dobija kombinacijom frakcionisanog lasera i mezoterapije!

10 prednosti uklanjanja dlačica pomoću epilacije medicinskim laserom!

02. Maj 2017. Poliklinika Diva

O uklanjanju dlačica brinemo tokom čitave godine, jer je to odavno postalo deo svakodnevne brige o koži i higijene. Ipak, pred proleće i leto mnogo više pažnje posvećujemo delovima tela koji su tada vidljiviji i trudimo se da koža bude lepa, glatka i bez neželjenih dlačica. Usled dostupnosti mnogo različitih načina za rešavanje problema maljavosti pitali smo one koji su se odlučili za trajnu epilaciju medicinskim laserom, i koji iz svog iskustva tvrde da je to efikasna metoda, da izdvoje 10 benefita ovog tretmana.

Top 5 zdravstvenih procedura prema mišljenju naših pacijenata!

24. Apr 2017. Poliklinika Diva

Usled uticaja godina, genetike, spoljašnjih faktora, ishrane, upotrebe različitih lekova, stila života, nedovoljno sna ili bolesti, na našoj koži vidno se pojavljuju promene – izrasline, crvenilo, svrab, perutanje, promena boje, vidljivi kapilari… To nije razlog za strah i paniku kada se na vreme poseti dermatolog i utvrdi odgovarajuća terapija, jer rešenje definitivno postoji! A pacijenti poliklinike “Diva”, na osnovu sopstvenog iskustva, preporučuju baš ove zdravstvene tretmane!

Laserski piling i PRP – pravi način da ožiljci od akni postanu prošlost!

17. Apr 2017. Poliklinika Diva

Kontinuirani napredak medicine svakodnevno doprinosi uspešnijem rešavanju zdravstvenih i estetskih problema. Prateći svetske trendove i preporuke stručnjaka iz oblasti estetske hirurgije i dermatologije, poliklinika “Diva” od SADA primenjuje NOVI i usavršen način za uklanjanje ožiljaka od akni – kombinaciju laserskog pilinga i PRP metode – koji pokazuje zavidne rezultate! SADA ožiljci od akni zaista mogu da ostanu u prošlosti!

Podmlađivanje šaka – kako da koža ruku bude mlađa za čitavu deceniju!

10. Apr 2017. Poliklinika Diva

Kao što već sigurno znate, koža ruku stari brže nego koža lica, odnosno godine su na rukama ranije vidljive. Koža ruku je sklonija pojavi fleka (takozvanih “staračkih pega”), naboravanju, isušivanju… Zašto je to tako i kako podmladiti kožu šaka, pitate se? Ne brinite, rešenje postoji!

Savremeni trendovi u podmlađivanju laser i PRP! Sada u poliklinici “Diva”

03. Apr 2017. Poliklinika Diva

Kako prirodno postići negovan, mladolik i svež izgled i nakon 40. godine? Odlični rezultati se postižu  kombinacijom metoda snažnog Er Yag lasera i inovativnog PRP tretmana. Pomoću krvne plazme samog pacijenta uz snažnu stimulaciju regeneracije kože koju izaziva Er: Yag lasera postiže se sjajan efekat, koža je zategnutija a istovremeno vraća  tonus i svežina, te je zato DANAS ovo jedna od najtraženijih procedura u antiagingu!

Šta je pojačana maljavost i kako rešiti problem?

27. Mar 2017. Poliklinika Diva

I žene i muškarci svakodnevno dolaze na tretman laserske epilacije u polikliniku “Diva” kako bi se rešili neželjenih dlačica na različitim delovima tela. Tokom procedure često nas pitaju da li je uobičajeno da na pojedinim mestima imaju dlačice i zato ćemo se u ovom tekstu potruditi da rešimo dilemu šta je u stvari pojačana maljavost, odnosno kada je u rešavanje problema, pored tretmana laserske epilacije, potrebno uključiti i određenu terapiju.

Naši pacijenti su izabrali – 4 vrhunske procedure za lice!

20. Mar 2017. Poliklinika Diva

Nakon 25. godine naša koža počinje da sporije proizvodi elastin i kolagen, a posle 35. godine taj proces se ubrzava te počinju da se vide prve fine bore, dok je 40. godina jedna vrsta prekretnice, kada je koža lica već iscrtana izraženim linijama, naročito između obrva, oko očiju i usana. To je glavni razlog zbog kojeg se pacijenti poliklinike „Diva“ odlučuju za procedure koje im pomažu u tome da im koža bude zdrava, mladolika i lepa baš onoliko koliko se mladima osećaju. A evo i koje su, prema njihovom izboru i iskustvu, procedure koje daju najbolje rezultate!

Epilacija laserom – najtraženija procedura u 2016. godini!

13. Mar 2017. Poliklinika Diva

Prošla godina u poliklinici “Diva” bila je vrlo dinamična, a tako je počela i 2017. godina! Zato smo odlučili da na tren zastanemo i napravimo mali presek, te vidimo koja je to procedura vama bila veoma interesantna i zašto.

Zatezanje i podmlađivanje kolena bez operacije? MOGUĆE JE!

06. Mar 2017. Poliklinika Diva

Opuštena, “vrećasta”, izborana kolena problem su velikog broja žena i muškaraca koji se javlja kao posledica prolaska godina. Često se može čuti da tu pomoći nema, da je to prirodno i zacrtano u genetičkom kodu, te da ne vredi trošiti sate i sate vežbajući, hraneći se zdravo, negujući kožu… Pre svega, sve navedeno može uticati na odlaganje prvih znaka opuštanja kože oko kolena, ali genetiku svakako ne možemo promeniti. Barem ne još. Ali nije tačno da ne postoji način da se uklone bore oko kolena, koža zategne, a kolena podmlade. Evo i kako je moguće rešiti se “vrećastih” kolena i to BEZ operacije!

Krema za lice – jedan od ključnih faktora za BESPREKORAN IZGLED!

27. Feb 2017. Poliklinika Diva

Koliko vremena tokom dana posvetite nezi kože lica i vrata? Da li je to 5 minuta, 15 minuta ili pola sata? A koliko vremena tokom dana je koža lica i vrata izložena spoljnim uticajima? Nekoliko sati, zar ne? Svakodnevna nega kože je važna kako bismo sprečili da spoljašnji faktori dovedu do preteranog isušivanja kože, njenog ubrzanog starenja, gubitka elastičnosti pa čak i pucanja, ali i da bismo je očistili i zaštitili od prljavštine koja može zapušiti pore i dovesti do pojave akni. Važan deo redovne rutine je nanošenje na lice i vrat pažljivo odabrane odgovarajuće kreme, a evo i zbog čega.

Kako prepoznati rizičan mladež?

20. Feb 2017. Poliklinika Diva

Skoro svaka odrasla osoba na licu i telu u proseku ima od 20 do 40 mladeža. Sa nekima se rađamo, dok se drugi pojavljuju kako godine prolaze i to nikako nije razlog za paniku jer mladeži u većini slučajeva predstavljaju potpuno benigne promene na koži. Međutim, nisu svi bezazleni i zato bi trebalo da posetite dermatologa ili plastičnog hirurga  jednom u godini dana, kako bi ih pregledao.

Podmlađivanje vrata – 4 načina da izbrišete godine sa kože vrata!

13. Feb 2017. Poliklinika Diva

Kao što je svakodnevna nega lica veoma bitna ako želimo da usporimo starenje i ublažimo već postojeće bore, tako je i nega vrata OBAVEZNA ukoliko želimo da izgledamo mladoliko. Koža na vratu brže stari, te ju je neophodno redovno i pažljivo negovati. Evo nekoliko predloga lekara specijalista dermatologije i plastične hirurgije.

Nega lica – saveti dermatologa za SJAJAN ten!

06. Feb 2017. Poliklinika Diva

Svakog dana koža lica izložena je različitim spoljnim uticajima. Vetar, kiša, sneg, sunce, grejanje tokom zime, ali i genetika i način ishrane i života mogu ubrzati starenje kože lica ili izazvati promene na njoj. Pravilna nega lica je izuzetno važna, jer je to jedini način da ga sačuvate, usporite starenje i održite kožu lica zategnutom, jedrom i lepom. I zato pročitajte i primenite ove savete dermatologa poliklinike “Diva” kako bi i Vaša koža sijala punim sjajem!

Šta je rosacea – koji su uzroci, simptomi i kako se leči?

30. Jan 2017. Poliklinika Diva

Crvenilo kože na licu sa jasno izraženim kapilarima, naročito u predelu čela, nosa, obraza i brade, praćeno sitnim bubuljicama, često je znak da je reč o oboljenju kože pod nazivom rosacea. Iako nekada slično izgleda, rosacea nema veze sa aknama (bubuljicama), te je veoma važno da dijagnozu uspostavi lekar specijalista dermatologije.

Postoji 6 čestih načina za UKLANJANJE NEŽELJENIH DLAČICA – ali koji izabrati?

23. Jan 2017. Poliklinika Diva

Nema osobe koja u svom životu nije naišla na problem sa dosadnim dlačicama kojih želi da se reši. Uklanjanje neželjenih dlačica sa lica, vrata, nogu, pazušne regije, stomaka nausnica ili ruku poznato je od pamtiveka, a mi smo istražili koji su najčešći načini, kao i koji je najbolji!

Građa i funkcija kože

02. Jan 2017. Poliklinika Diva

Koža je najveći organ na telu. Za obavljanje mnogobrojnih funkcija neophodno je da je zdrava i nenarušenog integriteta.

Vodič za podmlađivanje

26. Dec 2016. Poliklinika Diva

Kod mlađih pacijenta krene sa D light SR laserom  i mezoterapijom.
U srednjim godinama se preporučuje  Frakcionisani laser ili 4 D combo laser u kombinaciji sa hijaluronskim filerima a kasnije se dodaju 3D mezoniti ili siluete soft lifting niti

Nega tela – nekoliko proverenih koraka do lepog tela!

19. Dec 2016. Poliklinika Diva

Ukoliko i Vi imate problema sa viškom kilograma, strijama, opuštenom, suvom, osetljivom ili problematičnom kožom tela, tada su ovi saveti baš za Vas! Evo kako da i Vaše telo bude lepo, negovano i zdravo.

Radiotalasne intervencije – UKLANJANJE mladeža, bradavica i izraslina na koži

05. Dec 2016. Poliklinika Diva

Ako tražite način da se rešite mladeža, bradavica, keratoza ili bilo koje druge benigne izrasline na koži, onda izaberite savremenu hiruršku tehniku radio-talasima. Ovaj metod je jedan od najpopularnijih jer daje ODLIČNE rezultate, kratko traje, bezbedan je, bezbolan i kožu ostavlja BEZ ožiljaka!

Evo kako da se REŠITE fleka na licu, crvenila i sitnih bora!

28. Nov 2016. Poliklinika Diva

Da li znate da Vaša koža priča priču Vašeg života, a naročito koža lica. Ona otkriva koliko imate godina, da li ste se i koliko dugo izlagali suncu, koliko ste imali dana ispunjenih stresom, kako ste je negovali, kako ste se hranili, pa čak i da li ste pušač! Svaka bora, fleka na licu, ožiljak, kapilar, proširena pora, otkriva ponešto o Vama, a vremenom svaka nepravilnost na koži lica postaje sve vidljivija i sve više ih ima. Ali danas postoje načini da uklonite te tragove vremena i da po neku priču iz života ipak zadržite samo za sebe! 

Lečenje viška kilograma

21. Nov 2016. Poliklinika Diva

Mezolipoliza je savremena metoda za efikasno skidanje masnih naslaga.
Sa od 3 do 5 tretmana se gubi od 5 do 8 centimetara u obimu tretirane regije (rezultat varira od zdravstvenog stanja pacijenta i godina).

Oprez! U Srbiji su saloni puni hijalurona sumnjivog kvaliteta

07. Nov 2016. Poliklinika Diva

Šta morate znati pre odlaska na tretman hijaluronom

Lečenje tamnih fleka- hiperpigmentacija

31. Okt 2016. Poliklinika Diva

Fleke ili hiperpigmentacije su nakupine pigmenta u koži koje joj daju tamniju prebojenost kože. Terapija D light laserom ili Frakcionisani ER yag laserom eliminiše flekice bez iritacije kože (moguća je pojava blagog crvenila koje nestaje kroz nekoliko sati, što zavisi od tipa kože), a istovremeno se dobija čistiji i lepši ten i efekat osvežene i podmlađene kože bez flekica.

Frakcionisani Er Yag laser za akne i ožiljke

24. Okt 2016. Poliklinika Diva

Frakcionisana laserska tehnologija je donela revolucionarnu promenu u domenu lečenja akni i uklanjanja ožiljaka od akni, ožiljaka posle povrede i postoperativnih ožiljaka.

Kako rešiti problem urastanja dlačica i prekomerne maljavosti?

18. Okt 2016. Poliklinika Diva

Ozbiljan problem velikom broju žena je urastanje dlačica sa posledičnom upalom - folikulitis, koji pravi fleke i ožiljke. Rešenje ovog problema je epilacija medicinskim laserom

Vodič kroz aktuelne antiaging procedure

10. Okt 2016. Poliklinika Diva

Podmlađivanje lica se u svetu radi kombinacijama više metoda.

Stručni tim poliklinike DIVA primenjuje sve aktuelne tehnike: 4 D combo Fraxel laserom, Hijaluronskim filerima, 3D i Cog mezonitima, PRP plazma, Mezoterapija.

.

Šta su fibromi i kako ih ukloniti

03. Okt 2016. Poliklinika Diva

Fibromi su benigni izraštaji vezivnog tkiva

Metode lečenja, odstranjivanje laserom ili radiotalasna metoda

Prednosti radiotalasne hirurgije

26. Sep 2016. Poliklinika Diva

Radiotalasi su izuzetno precizna operativna tehnika kojom je moguće odstraniti sve benigne promene sa kože uz minimalnu traumu tkiva, što dovodi  do lakšeg i boljeg zarastanja rana i rezultuje skoro neprimetnim ožiljcima.

Redovno kontrolišite mladeže

19. Sep 2016. Poliklinika Diva

Mladeže, treba redovno kontrolisati i potražiti pomoć specijalista ako dođe do krvarenja, pojave krasta, crvenila, bola ili svraba. Dermoskopija je bezbolna i neinvazivna dijagnostička metoda, služi za dubinski pregled mladeža.

Kako funkcioniše laserska epilacija

05. Sep 2016. Poliklinika Diva

NOVA neinvazivna metoda uklanjanja dlačica je epilacija Lumenis diodnim laserom na 800nm sa aktivnim hlađenjem.

Novi trendovi u podmlađivanju sa Master edukacije u Amsterdamu

01. Sep 2016. Poliklinika Diva

Novi trendovi i tehnike koje su prezentovane na Master edukaciji u Amsterdamu.

Hijaluronski fileri su česte estetske procedure. Za 10 minuta, koliko traje procedura, se eliminišu bore i vidljiv je efekat.

Podmlađivanje lica i vrata

29. Avg 2016. Poliklinika Diva

Podmlađivanje - fraxel laserom, 4D Combo laserskim tretmanima, hijaluronskim filerima, mezonitima

Moluske – Molluscum contagiosum – virusne bradavice

22. Avg 2016. Poliklinika Diva

Moluske su izuzetno zarazne bradavice i veoma se brzo šire

Uklanjanjem promena se sprečava njihovo dalje širenje po koži ili prenošenje

Tajne holivudskih zvezda

15. Avg 2016. Poliklinika Diva

Popularne neoperativne procedure za podmlađivanje. Idealna kombinacija – Frakcionisani Er:Yag laser i hijaluron

Papilomi - kako ih ukloniti

08. Avg 2016. Poliklinika Diva

Papilomi, poznati i kao „viseće bradavice“, najčešće se javljaju kao bradavice po vratu, u predelu pazuha, na gornjem delu trupa i očnim kapcima.

Kondilomi - Condylomata acuminata

01. Avg 2016. Poliklinika Diva

Kondilomi - polne virusne bradavice

Zašto kondilome treba energično lečiti

Celulit i kako ga lečiti

18. Jul 2016. Poliklinika Diva

Šta je celulit?

Faktori koji dovode do pojave celulita

Efikasne terapije u lečenju celulita!

Bezbedno podmlađivanje

11. Jul 2016. Poliklinika Diva

Zajedno sa laserima, hijaluronski fileri spadaju u najčešće estetske procedure za podmlađivanje.

Kako bezbedno otkloniti mladeže

27. Jun 2016. Poliklinika Diva

Radiotalasna metoda uklanjanja promena sa kože je savremena hirurška tehnika koja ima najširu upotrebu u plastičnoj hirurgiji i dermatohirurgiji jer je upravo u ovim granama medicine najbitnije dobiti što finiji i skoro neprimetan ožiljak.

Sve što ste želeli da znate o aknama

20. Jun 2016. Poliklinika Diva

Lečenje akni je važno početi na vreme, pravom metodom, pod nadzorom stručnjaka. 

Prijavite se za Newsletter

Informišite se putem e-mail-a o najnovijim ponudama i popustima u Poliklinici Diva