Razbijamo 7 mitova o virusnim bradavicama

Bradavice su bezazlene ali izuzetno uporne izrasline koje narušavaju izgled kože, a to često utiče i na samopouzdanje. Estetski problem je zapravo ono što pacijente, najčešće nakon što su isprobali brojne i različite načine da ih otklone, dovodi kod lekara specijaliste na stručno, efikasno i dugotrajno uklanjanje bradavica.

Mit 1: Bradavice su opasne

Potpuno netačno! Bradavice su apsolutno bezopasne po zdravlje, ali ih je potrebno uklanjati da bi se sprečilo njihovo širenje sa jednog mesta na drugo kod iste osobe ili na bliske osobe u okruženju.

Mit 2: Bradavice nastaju zbog loše higijene

Netačno! Zapravo je suprotno, odnosno preteranim pranjem i dezinfekcijom ruku dolazi do isušivanja površinskog sloja kože i pravljenja mikrotrauma koje su potencijalno ulazno mesto za virus.

Mit 3: Bradavice imaju dubok koren u tkivu

Takođe netačno! One zahvataju samo površinske slojeve kože.

Mit 4: Sve bradavice su jako zarazne

Netačno! Veoma zarazne su samo moluske bradavice koje su karakteristične za dečji uzrast, dok su kod odraslih izuzetno zarazne kondilome – one koje su polno prenosive.

Mit 5: Bradavice se mogu dobiti od kontakta sa životinjama

Potpuno netačno! Često se navodi da je virusne bradavice moguće dobiti od žabe ili kornjače, ali ova tvrdnja nema nikakvo utemeljenje u medicinskim podacima.

Mit 6: Sečenje, grebanje ili skidanje koncem je rešenje za skidanje bradavica kod kuće

Apsolutno netačno! Takvi postupci mogu samo da dovedu do upale i formiranja gnojnih infekcija i nikako se ne preporučuju! Uklanjanje bradavica ostavite lekarima specijalistima!

Mit 7: Postoje prirodni načini za uklanjanje bradavica, poput soka smokve ili čuvarkuće

Nikako ne preporučujemo prirodne lekove, meleme, preparate, kreme niti bilo šta slično jer takvi načini uklanjanja bradavica mogu dovesti samo do komplikacija. Oni koji su pokušali da ih se reše na ovaj način odustali su jer se ove kožne promene, na jednu uklonjenu vraćaju sa, najčešće, nekoliko novih.

Hajde da saznamo šta je u vezi sa bradavicama tačno?

Tačno je sledeće:

 1. Bradavice su virusno oboljenje! Iako deluju bezopasno ipak je reč o virusnom oboljenju kože, te se i ponašaju kao i svaki drugi virus – lako se šire i prenose na druge osobe i njihovo energično lečenje je neophodno. Dakle, uklanjanje bradavica je zdravstveno preporučljivo pre svega zbog toga što spadaju u grupu virusnih oboljenja!
 2. Nisu opasne po zdravlje! Virusnim bradavicama se može zaraziti bilo ko, dok su im najpodložnije osobe sa slabijim imunitetom. Ali važno je napomenuti da bradavice, same po sebi, ne predstavljaju nikakvu opasnost po zdravlje čoveka.
 3. Da bi se sprečilo njihovo širenje moraju se otklanjati na vreme! U poli klinici Diva, tim lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije uklanja sve vrste bradavica: papilome, kondilome, moluske, meke fibrome, verrucae vulgaris – mozaične bradavice, verrucae planae – zaravnjene bradavice, kao i keratoze, koje ljudi često mešaju sa bradavicama.
 4. Efikasne metode za uklanjaje bradavica su radiotalasna tehnika ili ablativni Erbijum laser, a za koju metodu uklanjanja će se lekar specijalista odlučiti zavisi isključivo od vrste same bradavice, širine njene baze, kao i od regije na kojoj se nalazi

Ako su bradavice ono što vas muči, zakažite besplatnu konsultaciju da zajedno rešimo ovaj problem brzo i bezbedno!

Radiotalasno uklanjanje bradavica cena

Cena za uklanjanje bradavica radiotalasnom metodom u poli klinici Diva zavisi od vrste, veličine i broja bradavica koje se skidaju tokom jednog tretmana:

 • za uklanjanje papiloma ili visećih bradavica cena je od 20 do 50 evra po bradavici (u dinarskoj protivvrednosti),
 • za uklanjanje verrucae ili rožnatih bradavica cena je od 30 do 50 evra po promeni (u dinarskoj protivvrednosti).

Lasersko skidanje bradavica cena

Cene uklanjanja ostalih promena na koži možete pogledati u CENOVNIKU.

NAPOMENA:

Da li su radio-talasi adekvatna metoda za uklanjanje bradavica proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiču faktori poput tipa kože, odnosno da li je sklona stvaranju ožiljačnog tkiva.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatno pregledanje bradavica ili procedure za skidanje bradavica u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled i uklanjanje bradavica u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska 34 – Stari Grad,
 • DIVA Estetic Njegoševa 19a – Slavija – Vračar,
 • DIVA Dermal Z. Đinđića 125d – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

Cena za specijalistički dermatološki pregled kože i dermoskopski pregled mladeža

Ukoliko je potreban specijalistički dermatološki pregled kože zbog dermatoloških promena na koži tada je cena 6.000 RSD.

Ukoliko želite da zakažete samo dermoskopski pregled mladeža cena je 6.000 RSD.

 

Vaša „poli klinika Diva“

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar