Diva poliklinika > BLOG > Fileri > Korekcija nosa hijaluronom?
Ne preporučujemo!

Korekcija nosa hijaluronom?
Ne preporučujemo!

Korekcija nosa klasičnim hirurškim putem predstavlja jedan od najčešćih, a ujedno i najtežih zahvata kada je reč o estetskoj hirurgiji. Razlozi zbog kojih se donosi odluka za korekciju nosa su različiti, kako funkcionalni, zdravstveni, tako i estetski. U poslednjih desetak godina, postalo je sve popularnije korigovanje nosa hijaluronskim filerima, što zbog kratkog trajanja procedure, što zbog instant rezultata, što zbog toga što nema potrebe za dugim oporavkom. Ono o čemu se malo priča su komplikacije, koje mogu biti veoma ozbiljne, a posebno ukoliko zahvat obavlja nestručna osoba.

korekcija-nosa-hijaluronom-ne-preporucujemo
Nos je dominantan deo lica, pa samim tim u velikoj meri utiče na izgled. Retke su osobe koje imaju u potpunosti simetričan, prav i ravan nos. I baš to je ono što nas izdvaja i daje lični pečat licu. Ipak, želja za promenom oblika nosa može nastati, u estetskom smislu, čak i kada na njemu postoje sitne nepravilnosti, koje ne zahtevaju korekciju klasičnim hirurškim putem. U takvim slučajevima, osobe se odlučuju za korekciju nosa hijaluronskim filerima. U najvećem broju žele postići ravan izgled nosa.
 

Korekcija nosa hijaluronom

Kada je reč o korekciji nosa pomoću hijaluronskih filera važno je naglasiti da se time rešava samo estetski momenat. Različite devijacije, problem sa disanjem i druge funkcionalne poteškoće, ova procedura ne rešava.
 
Cilj korekcije nosa hijaluronom je postizanje sklada kada je reč o obliku, asimetriji ili neravninama na nosu.
Osobe koje se odluče za ovu proceduru treba da imaju na umu da se njom nos praktično povećava zbog dodavanja hijaluronskih filera na mesta na kojima postoje ulegnuća, kako bi se nos izravnao.
 
Ukoliko se hijaluronom maskira grbica na nosu to dovodi do širenja korena nosa i nezadovoljavajućeg estetskog rezultata. Potrebno je obratiti pažnju na to da se na društvene mreže stavljaju uvek fotografije profilnog oblik nosa na kome se ne može uočiti deformacija nastala u korenu nosa koji je proširen i neprirodno izgleda.
 

Da li je korekcija nosa hijaluronom sigurna procedura?

Iako spada u neinvanzivne zahvate, nije uvek bezopasan i veoma je važno dobro promisliti pre no što se odlučite za proceduru jer potencijalne komplikacije koje mogu nastati su veoma ozbiljne i trajne.
 
Područje nosa je izuzetno osetljivo. Veliki broj krvnih sudova nalazi se upravo u središnjem delu lica koje zauzima nos. I najmanja greška prilikom korekcije nosa hijaluronskim filerima može dovesti do vrlo ozbiljnih komplikacija.
 
Uobičajene nuspojave su crvenilo, bol, modrice i otok. Međutim, naročito ukoliko zahvat obavlja nedovoljno stručna osoba ili koristi hijaluronske filere sumnjivog porekla, posledice mogu biti nepopravljive.
 
Najmanji problem u tom slučaju predstavljaju eventualne nepravilnosti ili dodatna asimetrija nakon postavljanja hijaluronskih filera. Zbog velikog broja krvnih sudova koji se tu nalaze, usled potencijalnih zapušenja arterija ili pritiska na iste koji može dovesti do smanjenog protoka krvi, ozbiljne komplikacije do kojih može doći su:
  • odumiranje dela nosa,
  • javljanje ožiljaka mesecima nakon procedure,
  • gubitak dela nosa, pa čak i
  • momentalno trajno slepilo.

Ovakve komplikacije su nerešive, zato, u poliklinici Diva, lekari secijalisti su strogo protiv ove procedure i apsolutno ne ne preporučuju korekciju nosa hijaluronskim filerima.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Leave a Reply

korekcija-nosa-hijaluronom-ne-preporucujemo

Leave a Reply