Diva poliklinika > BLOG > Fileri > Kako se koža ponaša kad prođu efekti hijaluronskih filera?

Kako se koža ponaša kad prođu efekti hijaluronskih filera?

Često nas pitate šta se događa sa kožom ako se aplikuju hijaluronski fileri, pa se prekine sa tom praksom. Kako koža posle ove procedure stari i koliko brzo se troše depoziti hijalurona? Lekari specijalisti iz poliklinike Diva daju odgovore na ova pitanja.

kako-se-koza-ponaša-kada-se-prestane-sa-hijaluronskim-filerima-poliklinika-diva
Hijaluronski fileri su jedna od veoma traženih procedura za podmlađivanje jer na prirodan način pružaju mladolik izgled, vraćaju jedrinu i svežinu koži, te ublažavaju borice i obezbeđuju neophodnu hidrataciju.
 
Hijaluron se već nalazi u ljudskom organizmu, oko 30% zaliha je u koži, a sa bržim trošenjem depozita i manjom proizvodnjom hijaluronske kiseline u tkivu počinje već oko 25. godine života. Zbog toga se često, već kada se pojave prve borice, oko 30. godine, veliki broj žena, ali i muškaraca, odlučuje za hijaluronske filere, kako bi nadoknadili hijaluronsku kiselinu u koži.
 
Na taj način vraća se svežina i sjaj tkivu, ublažavaju bore, odlaže nastanak novih, obnavlja se volumen kože, tkivo se dubinski hidrira, koža je čvršća i elastičnija, a njeno starenje se usporava.
 

Ukoliko se prestane sa aplikacijom hijaluronskih filera, koliko vremena je potrebno da prođe da bi se aplikovani hijaluron razgradio u koži?

Kao što smo već napomenuli, hijaluron se i inače nalazi u našoj koži, a sa protokom vremena razgrađuje ga enzim hijaluronidaza koji takođe postoji u našem organizmu. A aplikovani hijaluronski fileri se ponašaju baš kao i prirodni hijaluron, te ih enzim postepeno razgrađuje i to tokom narednih godinu dana od postavljanja u kožu. Na njegovo mesto se ugrađuju molekuli vode, tako da i posle kompletne razgradnje aplikovanog hijalurona volumen tkiva ostaje i 30 % veći nego pre plasmana hijaluronskog filera, tako da zadržava veću jedrinu od netretirane kože.

A šta se dešava sa kožom ukoliko se hijaluronski fileri više ne aplikuju?

Koža jednom tretirana hijaluronskim filerom bolje se ponaša u budućnosti od netretirane kože jer je više hidrirana i zadržava jedrinu.

Da li je moguće uticati na usporavanje starenja kože?

Adekvatnim ponavljanjem tretmana hijaluronom u kombinaciji sa laserskim tretmanima, u poliklinici Diva uspevamo da postignemo da pacijenti zadrže isti prirodan izgled dugi niz godina.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar