Diva poliklinika > BLOG > Uklanjanje dlaka > Kako rešiti problem urastanja dlačica i prekomerne maljavosti?

Kako rešiti problem urastanja dlačica i prekomerne maljavosti?

Ozbiljan problem velikom broju žena je urastanje dlačica sa posledičnom upalom – folikulitis, koji pravi fleke i ožiljke. Rešenje ovog problema je epilacija medicinskim laserom.

epilacija

Neželjene dlačice predstavljaju veliki problem i ženama i muškarcima.
Kod žena u velikom broju slučajeva problematične regije su na prvom mestu nausnice, brada, zulufi i drugi delovi lica, a zatim pazuh, stomak, prepone i potkolenice.

Osim pojačane maljavosti, ozbiljan problem velikom broju žena je urastanje dlačica sa posledičnom upalom – folikulitis, koji pravi fleke i ožiljke. Regije koje zahvata na licu su brada i vrat, a na telu – prepone i potkolenice. Rešenje ovog problema je epilacija medicinskim laserom. Posle od 3 do 5 tretmana (koliko je tačno tretmana potrebno određuje lekar na BESPLATNOM konsultativnom pregledu, a to zavisi od tipa dlačica) uništava se koren dlake te se sprečava urastanje i zapaljenje – folikulitis. Koža postaje glatka, a flekice i ožiljci se povlače.

Naravno, ni muškarci nisu pošteđeni neželjenih dlačica ni folikulitisa.

Kod njih je pojačana maljavost prisutna u regijama jagodica, vrata, ramena, leđa i stomaka.

Neki od naših muških pacijenata se za lasersku epilaciju odluče iz estetskih razloga, a neki, poput vrhunskih sportista, i iz praktičnih.

Poliklinika DIVA radi sa savremenim modelom diodnog lasera – Lumenis DESIRE, koji u sebi ima optimalne parametre da se sa što manje tretmana dobije maksimalan efekat. Povećana je snaga lasera na 100J, a trajanje impulsa produženo, tako da se bezbedno mogu koristiti jače energije i brže postići željeni rezultat.

Osim samog aparata jako je bitno da epilaciju radi lekar koji je prošao specijalizovanu obuku za rad na laseru i naravno od presudnog značaja su godine iskustva u radu sa laserom.

Stručni tim poliklinike DIVA, posle 15 godina rada sa diodnim laserima, može garantovati svojim pacijentima rezultate i bezbednost.

Bitno je znati

U poplavi raznih takozvanih lasera na tržištu bitno je razlikovati kozmetološke aparate od medicinskih. Kozmetološki aparati imaju male energije svetlosnog snopa i dovode do usporavanja rasta dlake, pa pacijenti imaju utisak da je tretman efikasan jer dlake jedan period ne rastu, ali se kasnije ponovo vraćaju. Medicinski laseri imaju jaku energiju laserskog snopa koji uništava folikul dlake, te sa medicinskim laserima rade lekari jer bi ti aparati mogli biti opasni u rukama nestručnih osoba.

Ta razlika u jačini laserskog zraka daje i razliku u efektu. Efekat postignut kozmetološkim aparatima je privremenog karaktera, dok je efekat postignut medicinskim laserom dugotrajan.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Leave a Reply