Diva poliklinika > BLOG > Fileri > Kako izabrati doktora za estetsku korekciju?

Kako izabrati doktora za estetsku korekciju?

Izbor lekara specijaliste koji će obaviti estetsku proceduru jedan je od najvažnijih koraka kada se donosi odluka za korekciju. Ovo su neke od stvari na koje je potrebno da obratite pažnju.

kako-izabrati-doktora-za-estetsku-korekciju-poliklinika-diva

 

Kvalifikacije lekara, stručnost, iskustvo i stalno usavršavanje

Kada se bira doktor koji će obaviti estetsku proceduru neophodno je obratiti pažnju na to koja mu je specijalizacija i koje su to procedure sa kojima ima najviše iskustva, ali i da li redovno prati dostignuća u estetskoj medicini.
 
Dodatne edukacije i iskustvo omogućavaju lekarima specijalistima da budu u toku sa savremenim tehnikama i da usavršavaju svoj rad, pa se na taj način bezbednost pacijenata dovodi na viši nivo, rezultati intervencije su bolji, a vreme oporavka se smanjuje.

 

Konsultacije

Konsultacije pružaju priliku da se upozna lekar, da se sazna nešto više o njemu i odabranoj proceduri, ali i dobije i preporuka za možda neku drugu proceduru koja bi u konkretnom slučaju mogla da da bolje rezultate. Na konsultacijama lekar specijalista će sa pacijentom porazgovarati i o motivima za estetsku korekciju.

Tokom razgovora će skrenuti pažnju na to šta su mogući realni rezultati, kao i koja procedura može dati željeni efekat. Može se desiti i da da savet da je potrebno preispitati odluku za korekcijom ukoliko proceni da je promena koju pacijent želi da izvrši u estetskom neskladu sa ostatkom lica.

Iskustva pacijenata

Iskustva pacijenata mogu vam pomoći prilikom donošenja odluke o tome ko će biti lekar koji će obaviti estetsku korekciju koju želite. Pored slika radova, i iz izjava pacijenata već se mogu dobiti potrebne informacije. Na osnovu toga se može videti da li je to baš ono što je željeni rezultat koji je estetski zadovoljavajuć.

Registrovani materijali, savremeni aparati i oprema

Doktor koji radi sa registrovanim preparatima i obučen je za rad sa savremenim aparatima dodatna je garancija uspešne estetske korekcije. Sve to ujedno utiče na vreme koje će biti potrebno za oporavak nakon procedure, kao i rezultate intervencije, ali i bezbednost pacijenata, koje mora biti na prvom mestu.

I na kraju, kada sve navedene kriterijume uzmete u obzir, procenite i da li vam doktor za kojeg ćete se odlučiti uliva poverenje, jer ulog je vaše zdravlje.

Naš savet je da, kada ste se odlučili za estetsku korekciju i lekara, imate u vidu da je bolje krenuti sa manjim intervencijama, jer naš moto je: „Budite lepi, ostanite svoji“.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar