Pratite nas na

Zašto je botoks jedna od najbezbednijih estetskih procedura?

Kako deluje botoks? Koliko je ova procedura za uklanjanje bora bezbedna? Da li se nakon njega menja izgled lica? Kada početi sa botoksom? Ovo su samo neka od pitanja koja pacijenti često postavljaju i zato na njih u daljem tekstu odgovaraju lekari specijallisti estetske hirurgije i dermatologije iz poliklinike Diva.

zasto-je-botoks-jedna-od-najbezbednijih-estetskih-procedura-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-beograd
Botoks se u medicini koristi već više od 40 godina, a više od 30 za uklanjanje bora. Dobija se preradom toksina koji proizvodi bakterija Clostridium botulinum. Tako niskokoncentrovani toksin koristi se kao terapija kod mnogih oboljenja. Ova estetska procedura danas je jedna od najpopularnijih, a evo i zbog čega.
 

Kakvo je dejstvo botoksa?

Botoks, kao neurotoksin, utiče na opuštanje mišića u željenoj zoni. On na mestu ubrizgavanja blokira nerve koji mišićima šalju singnal da se zgrče. Na taj način se sprečava njihova preterana kontrakcija i oni uče da se i u budućnosti, nakon prestanka dejstva botoksa, manje kontrahuju, te se tako sprečava pojava novih bora, produbljivanje već nastalih i ublažavaju postojeće.

Koliko je primena botoksa bezbedna?

Izuzetno je bezbedna u rukama stručnjaka – kada ga aplicira edukovan i iskusan lekar u pravilnim dozama koje su izuzetno male. Primera radi, doza koja se koristi u estetskoj medicine je 5 i više puta niža od one koja se koristi u neurologiji.

Kada se botoks ubrizga u mišić, on deluje lokalno i ne širi se u ostala tkiva. Zadržava se samo na mestu gde je aplikovan. Nakon prestanka dejstva botoksa, uspostavlja se normalan rad mišića.

Efekti botoksa za lice su privremeni.

Zato i spada u jedne od najbezbednijih estetskih procedura.

Tako apliciran botoks biće neprimetan ljudima u vašoj okolini. Jedino što će uočiti je da izgledate svežije i bez bora.

Da li je procedura apliciranja botoksa bolna?

Ubrizgavanje botoksa nije bolno. Aplikuje se izuzetno tankom iglicom, a pacijenti ubod često porede sa ujedom komarca. Na mestu gde se primenjuje, može se eventualno osetiti blago peckanje.

Nakon procedure, u regijama aplikacije botoksa kratkotrajno se može javiti osećaj zatezanja.

Kada početi sa botoksom i kada se vide efekti?

Individualna je odluka o tome kada se parvo vreme za primenu botoksa. Idealno je pre nastanka dubokih bora, kada primetimo da se određeni mišići pojačano kontrahuju i da se na koži prave nabori. Botoks je odlična prevencija za nastanak bora.

Da bi se video pun efekat ove procedure potrebno je da prođe oko nedelju dana.

Da li se botoks mora ponavljati kada se počne sa njegovom primenom?

Ne, nakon prve aplikacije nećete morati stalno da koristite botoks, već samo ukoliko to želite. Efekat nakon prvog puta traje oko 6 meseci, a svaki naredni put se produžava njegovo dejstvo.

Ujedno, s obzirom na to da mišići uče da se ne pomeraju preterano, ne gubeći svoju funkciju, čak i nakon dejstva botoksa, kada više nisu opušteni i vraćena im je puna funkcija, zadržava se svežiji izgled i bore će se sporije stvarati.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply