Česta nedoumica sa kojom se sreću osobe koje se odluče za povećanje usana je da li izabrati trajne ili resorptivne, odnosno privremene filere. Usled nedovoljne obaveštenosti ili ne uzimanja u obzir upozorenja stručnjaka, dešava se da izaberu one filere koji mogu izazvati trajne negativne posledice.

Kako bismo vas upoznali sa činjenicama u vezi sa različitim filerima i pomogli vam pri izboru onih koji će vam odgovarati, uporedićemo trajne sa hijaluronskim, koje tkivo vremenom resorbuje.

 

Trajni fileri vs. hijaluronski fileri (resorptivni fileri) za popunjavanje usana

 

Trajni fileri

 

Kao što im i samo ime kaže, daju trajne rezultate, ali i potencijalne trajne negativne posledice koje se mogu javiti i godinama nakon ubrizgavanja trajnih filera. Ovi sintetički gelovi srastaju sa tkivom pa ih nije moguće ukloniti iz usana bez operacije.

Iskustva pacijenata pokazuju da trajni fileri češće dovode do komplikacija, pa tako, s obzirom na to da se tkivo usana tokom prirodnog procesa starenja menja, može se dogoditi da, usled zapremine i težine koju takvi fileri imaju, dođe do deformacije usana. Ujedno, često se događa da se pojave kuglice i čvorići, koji se mogu ukloniti, ali hirurškim putem.

Što se više supstance ubrizga, to je veća mogućnost za nastajenje komplikacija.

Iako kod nas nisu, to su sve razlozi zbog kojih su u većini zemalja Evrope trajni fileri zabranjeni!

 

Hijaluronski fileri


U poliklinici “Diva”, lekari specijalisti za popunjavanje usana koriste isključivo hijaluronske filere. Razlozi za to su mnogi:

  • prirodnog su porekla,
  • koriste se provereni i registrovani brendovi,
  • postiže se prirodan i svež izgled, kao i mekoća usana,
  • osećaj u usnama se ne menja,
  • usne su hidrirane,
  • procedura je komforna za pacijenta.

Imajte na umu da je apliciranje hijalurona medicinska procedura koju je neophodno da izvode iskusni, obučeni doktori koji su prošli edukaciju. A poliklinika “Diva” je zvanični edukacioni centar za hijaluronske filere i u njoj lekari specijalisti imaju višedecenijsko iskustvo u postavljanju filera i oprobano uspešnu tehniku pixel kanilom. Ta tehnika, tokom koje se koristi tupa igla, omogućava im da ravnomerno rasporede hijaluron u usne, a da pritom ne oštete krvne sudove.

Uz to, efekti hijaluronskih filera u početku traju oko 6 do 9 meseci, a ukoliko se tretman ponavlja, može da traje više od godinu dana, što sve zavisi od tipa kože i godina pacijenta.

Naš moto je: “Budite lepši, ostanite svoji!”, i zato svojim pacijentima preporučujemo isključivo prirodne supstance. Uz to, smatramo da je odličan izbor početi sa manjom količinom hijalurona koja se, po potrebi može povećati.

Jer to je način da usne budu adekvatno konturirane, popunjene, rumene i jedre, ali i dobro hidrirane, te u skladu sa vašom fizionomijom.