Oprez! U Srbiji su saloni puni hijalurona sumnjivog kvaliteta

Šta morate znati pre odlaska na tretman hijaluronom

mladezi-bradavice-hijaluron-mezoterapija-diva-oprez-sa-hijaluronom

Hijaluronski fileri zajedno sa laserima spadaju u najfrekventnije estetske procedure. Za samo 10 minuta eliminišu bore i efekat je vidljiv odmah. Ipak, zbog toga ne treba da požurite u prvi salon u blizini – dobro se raspitajte i informišite. U tome će vam pomoći i ovaj tekst.

Hijaluron je prirodna supstanca koja se nalazi u našoj koži, i ima višestruke funkcije – da hidrira kožu, održava tonus i neutrališe izrazito štetne slobodne radikale. Idealna je procedura za podmlađivanje, popunjavanje bora i konturisanje lica jer, osim neposrednog efekta otklanjanja bora, zbog svoje sposobnosti da vezuje molekule vode koži vraća elastičnost, svežinu i hidriranost.

Jednostavnost, bezbednost i komfor su najjači aduti ovog tretmana, a optimalno je početi kada se pojave prve borice, bez obzira na godine, jer se lakše koriguju dok su u začetku i tako se sprečava njihovo produbljivanje, kaže dr Svetlana Bogdanović Rašković, plastični hirurg.

Korišćenje hijalurona omogućava nam da bez perioda oporavka, ili bilo kakvih neželjenih dejstava, dobijemo eliminaciju bora, podmlađen izgled ili osvežavanje i popunjavanje usana.

OVO MORATE ZNATI PRE NEGO ŠTO ODETE NA TRETMAN!

1) IDITE KOD PROVERENOG LEKARA

Budite obazrivi, jer često te procedure rade nestručne osobe, koje nisu adekvatno edukovane za rad s invazivnim procedurama, a komplikacije su mnogobrojne, posebno ako se ne zna dobro anatomija i vaskularizacija regije koja se tretira, pa se iz neznanja hijaluron ubrziga u krvni sud.

Tada su posledice vrlo ozbiljne (nekroza kože, keloidni ili atrofični ožiljci koji predstavlaljaju trajna oštećenja kože). S obzirom na to da se radi o licu i usnama,  jasno je koliko se pažljivo mora birati doktor kome ćete pokloniti poverenje.

2) PITAJTE DA LI JE PREPARAT REGISTROVAN

Pitajte da li je preparat koji koriste zvanično registrovan u Srbiji jer na tržištu ima mnogo neregistrovanih ampula hijalurona sumnjivog kvaliteta i insistirajte da vam pokažu originalno pakovanje preparata kojim će vam raditi tretman.

3) BUDITE SIGURNI DA JE ONO ŠTO VAM JE UBRIZGANO BEZBEDNO

Pitajte izabranog lekara koji proizvod će upotrebiti za tretman. Nove stvari nisu uvek najbolje. Mnogo je bolje upotrebiti proizvode koji su korišćeni na mnogim pacijentima u dovoljno dugom vremenskom periodu. Budite sigurni da je ono što je stavljeno u vašu kožu bezbedno.

SAMO NEKI FILERI ZADOVOLJAVAJU SVE BEZBEDNOSNE KRITERIJUME

Budite oprezni kada idete na tretman hijaluronom. U Evropi je u opticaju više od 100 filera, a samo nekoliko zadovoljava rigorozne propise po pitanju čistoće, bezbednosti i efikasnosti koja je potvrđena kliničkim ispitivanjima. Na domaćem i svetskom tržištu 4 fileri se odlikuju najvećim brojem kliničkih ispitivanja o efikasnosti i najbolje dokumentovanim bezbedonosnim profilom.

Autor dr spec Svetlana Bogdanović Rasković

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply