Pratite nas na

Održan advanced workshop kompanije Merz u saradnji sa poliklinikom Diva

Generalna preporuka stručnjaka je da se hijaluron više ne ubrizgava u bore već se koristi za nadoknadu izgubljenog volumena pomoću Pixel kanile u zoni podočnjaka, srednjeg dela lica ili jagodica, što daje jedrinu obrazima, a uz to koriguje i bore između nosa i usana. Tehnikom sa Pixel kanilom se može postići zatezanje lica i korekcija “visećih obraza” i linije podbratka, kao i korekcija i popunjavanje usana. To su sve razlozi zbog kojih se u poliklinici Diva za aplikaciju hijaluronskih filera koristi upravo ova tehnika.

advance- workshop-kompanije-merz-u-saradnji-sa-poliklinikom-diva
Estetska i antiage medicina napreduju iz dana u dan. Praćenje trendova omogućava lekarima specijalistima da svojim pacijentima pruže bolju negu i sigurnije zahvate sa superiornijim rezultatima i manjim vremenom oporavka.
 
A poliklinika Diva je u subotu, 23. februara 2019. godine, bila mesto održavanja Belotero–Merz Workshopa gde su prikazane savremene tehnike aplikacije hijaluronskih filera. Direktan video prenos rada na pacijentima dr spec. Welf Pragera i dr spec. Svetlane Bogdanović, lekari specijalisti pratili su u hotelu Hilton.
 
Edukacija, koja je prethodila Workshopu, održana je u hotelu Hilton i obilovala je primerima iz prakse, kada je reč o primeni hijaluronskih filera u antiage medicini, čime je prisutnim lekarima specijalistima slikovito prikazano kakve rezultate mogu da očekuju od filera različite gustine, kao i koje su potencijalne komplikacije i kako ih preduprediti i tretirati.
 
Jedan od predavača bila je i dr spec. Svetlana Bogdanović, estetski hirurg i osnivač poliklinike Diva. Tema prezentacije su bila iskustva lekara specijalista iz poliklinike Diva u radu sa Belotero filerima, pa je doktorka Bogdanović prisutnima prenela koji od njih su idealan izbor za različite regije. Ujedno, skrenula je pažnju na potencijalne situacije koje je moguće sprečiti korišćenjem odgovarajućih savremenih tehnika aplikacije hijaluronskih filera.
 
Tehnika izbora dr Bogdanović s razlogom je Pixel kanila koja spada u napredne tehnike jer:
 • smanjuje na minimum mogućnost pojave modrica i podliva,
 • minimalizuje vreme oporavka nakon procedure,
 • te zahvat i proceduru aplikacije hijaluronskih filera čini maksimalno sigurnim.

Hijaluron se, prema savremenim trendovima, ne koristi samo u anti agingu već i za postizanje atraktivnijeg izgleda lica, popravljanje simetrije i korekciju sitnih nepravilnosti ili ožiljaka.

Šta se sve postiže Belotero hijaluronskim filerima?

 • Konturiranje obraza i jagodica i brade, 
 • konturiranje i popunjavanje usana,
 • podmlađivanje lica i vrata,
 • podmlađivanje šaka,
 • osvežavanje ivice usana,
 • popunjavanje bora oko očiju ili usana,
 • popunjavanje ožiljaka na licu i telu.

Zajedno sa laserima, hijaluronski fileri spadaju u najčešće estetske procedure. Vrlo su efikasno sredstvo za poboljšanje izgleda lica i usana kao i za podmlađivanje, a njihov efekat je vidljiv odmah.

Jednostavnost, bezbednost i komfor su najjači aduti ovog tretmana.

Hijaluron je poželjno početi koristiti već kada se pojave prve bore, jer se one lakše koriguju kada su u začetku, i to bez obzira na godine. Korišćenje hijalurona vam omogućava da uz kratak period oporavka eliminišete bore, podmladite se i popunite usne.

Ova procedura veoma je popularna baš zato što je adekvatna za sve uzraste! Za upotrebu hijaluronskih filera nema donje granice u godinama kada se mogu koristiti.

Obnavljanjem hijalurona dugoročno se obnavlja normalna količina vode u tkivu, što posle aplikacije čini kožu:

 • hidriranom,
 • elastičnom i
 • čvrstom,

čime ona dobija volumen, bore su popunjene, odnosno uklonjenje, a lice ima mladalačku svežinu. Na taj način se dobija efekat zategnutog i osveženog lica.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply