Laserska epilacija osunčane kože – moguće je!

Često se napominje da epilaciju laserom nije moguće obavljati kada je koža osunčana. U poliklinici Diva, na raspolaganju je više medicinskih lasera kojima se dugoročno mogu ukloniti neželjene dlačice, a među njima je i Nd:YAG koji lekarima specijalistima omogućava da proceduru epilacije sprovedu i nakon sunčanja. I zato, ukoliko niste na vreme krenuli sa epilacijom laserom, postoji rešenje.

epilacija-osuncane-koze-moguce-je-u-poliklinici-diva-dr-bogdanovic-uklanjanje-dlacica-laserom
Epilacija laserom je medicinska metoda koja bezbedno, a brzo, dugotrajno uklanja neželjene dlačice sa lica i tela. Neškodljiva je i minimalno invanzivna i mogu je koristiti oba pola.
 
Većina lasera koji su u upotrebi koriste se za uklanjanje tamnih i debljih dlačica i rade po principu fototermolize – kada se laserski snop resorbuje od strane pigmenta folikula dlake, svetlosna energija se pretvara u toplotnu i uništava folikul. Iako izuzetno efikasni, ovi laseri ne dozvoljavaju da se epilacija obavlja na osunčanoj koži. Ipak, prednost ovih lasera je što je potrebno malo tretmana da bi se dlačice uklonile, odnosno rezultat je pre vidljiv i zato se često koriste.
 
Pored tih lasera, poliklinika Diva dr Bogdanović u ponudi ima i laser kojim je moguće ukloniti neželjene dlačice čak i kada je koža osunčana. On dlaku uklanja na drugačiji način, te se može koristiti i na potamneloj koži, a potrebno je nešto više tretmana, ali je njegova prednost što se sa epilacijom ne mora prekidati ni kada je pigmentacija izražena.
 
Reč je o Nd:YAG laseru koji uspešno uklanja dlačice, kako sa preplanule kože, tako i kada je reč o svetlijim, tanjim, pa čak i smeđim ili crvenkastim dlačicama.
 

Kako deluje laser za epilaciju osunčane kože?

 
Nd:Yag laser, kada se koristi za epilaciju, deluje na krvne sudove korena dlake koji joj obezbeđuju ishranu, pa je potrebno više ponavljanja nego sa diodnim laserom, koji je namenjen za uklanjanje tamnih dlačica. Na taj način se onemogućava hranjenje korena dlake, pa ona prestaje da raste.
 

Koliko je tretmana epilacije laserom potrebno da bi se dugoročno uklonile dlačice sa osunčane kože?

 
Epilaciju Nd:YAG laserom potrebno je ponoviti 4 do 6 puta, što sve zavisi od tipa kože i dlačica, a razmaci između tretmana bi trebalo da budu 3 do 4 sedmice.
 
Lasersku epilaciju je potrebno ponoviti jer laserski snop uništava dlaku samo kada je u periodu aktivnog rasta, a rast dlaka na određenoj regiji na koži nije sinhronizovan. Tokom prvog tretmana epilacije laserom uklanjaju se dlačice koje su u fazi rasta, a pauza se pravi kako bi se sačekalo da i ostale budu u toj fazi, kada ih je moguće eliminisati.
 

Saveti lekara specijalista – kako se pripremiti za epilaciju laserom?

 
4 sedmice pre i posle epilacije laserom nije dozvoljeno:
  • izbeljivati dlačice,
  • uklanjati kremama za depilaciju,
  • čupati dlačice pincetom,
  • depilirati dlačice voskom.

Na tretman epilacije laserom potrebno je doći sa dlačicama dužine oko 1mm (preporuka je da se obriju 2 dana pre procedure).

Saveti lekara specijalista – kako se ponašati nakon epilacije laserom?

Posle laserske epilacije kožu ne bi trebalo izlagati suncu sedam dana.

Važno je naglasiti i da je epilacija medicinskim laserom:

  • komforna za pacijenta,
  • procedura kratko traje,
  • efikasna je,
  • bez neželjenih efekata.

U zavisnosti od medicinskog lasera kojim se obavlja procedura dugoročne epilacije, sada je moguće obavljati je tokom cele godine.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334