Kako je nastala “Dr Bogdanović Care” - vrhunska linija antiage krema?

Nakon više od 25 godina iskustva i rada sa pacijentima, dr Svetlana Bogdanović, estetski hirurg i vođa stručnog tima poliklinike “Diva”, odlučila je da svoje znanje pretoči u kreme kako bi omogućila produženo trajanje rezultata dobijenih nakon laserskih procedura, bilo da one imaju za cilj podmlađivanje ili lečenje problema sa kožom. A evo i šta ju je inspirisalo.

dr-bogdanovic-cosmetics-diva-poliklinika-antiage-kreme-protiv-bora

„Dugi niz godina koristila sam dve prestižne kolekcije krema koje kao osnovne komponente imaju ši buter i hijaluron„, otkriva dr Bogdanović. „Rezultati, nakon dugogodišnjeg korišćenja, bili su i više nego zadovoljavajući i tako sam došla na ideju da bi bilo idealno spakovati ih u jednu kremu koja bi ujedno štitila kožu od negativnih spoljašnjih uticaja, hidrirala je i ublažavala bore, ali i odlagala njihovu pojavu.“

„Kao dodatni podstrek bila su učestala pitanja pacijenata u vezi sa tim koje kreme bi bile idealne kao nastavak terapije nakon urađenih laserskih procedura u poliklinici „Diva“. Tada sam shvatila da sam prinuđena da ih savetujem da koriste nekoliko različitih krema. I počela sam da razmišljam u pravcu stvaranja krema čije bi dejstvo trajalo ceo dan, a koje bi imale više funkcija, kako bih olakšala pacijentima da redovno imaju neophodnu negu kože.“

„Znala sam i da najvažniji sastojci krema treba da potiču iz prirode„, zaključuje dr Bogdanović.

Rad na stvaranju kolekcije antiage krema počeo je onog trenutka kada je dr Bogdanović svoju viziju saopštila stručnom timu poliklinike „Diva“ i tada je krenula potraga za adekvatnom i renomiranom farmaceutskom kućom koja bi sve sprovela u delo. Odluka je pala – biće kreirane dve kreme kojima je baza ši buter, ali koje sadrže i hijaluron, dok će treća kao osnovu imati hijaluron i vitamin E, kako bi se dobile kreme prilagođene različitim tipovima kože.

Hijaluron u kremama je veoma važna supstanca, s obzirom na to da on pomaže koži da održi vlažnost, što je i svrha antiage kozmetike, a uz to, blokira štetne slobodne radikale.

I ostali sastojci koji se nalaze u kremama su pažljivo odabrani, a biljke koje se koriste su ORGANSKI UZGOJENE.

Sve 3 kreme namenjene su za 24-časovnu negu i prilagođene su različitim tipovima kože.

Kako deluju “Dr Bogdanović Care” kreme?

Hydra Care krema

Dr Bogdanović Hydra Care krema sadrži hijaluron, vitamin E, esencijalna ulja i peptide koji deluju na ćelijskom nivou te omogućavaju duboku hidrataciju, dovode do značajnog smanjenja finih bora i usporavaju starenje kože.

Ovu kremu koža brzo upija, a fini transparentni sloj štiti je od spoljašnjih uticaja. Namenjena je za negu svih tipova kože lica i vrata.

antiage-krema-za-lice-i-vrat-dr-bogdanovic-hydra-care

Ultra Care krema

Dr Bogdanović Ultra Care krema sadrži ši buter, hijaluron i esencijalna ulja, te dovodi do regeneracije na ćelijskom nivou. Kožu hidrira, hrani, štiti, umanjuje bore, dovodi do prevencije starenja kože i stvara zaštitni, a transparentan, film.

Ši buter oporavlja i štiti kožu, popravlja njenu vlažnost, tonus i elastičnost, te sprečava isušivanje kože. A tu su još i ulje jojobe koje ima antiupalna svojstva, zatim ekstrakt proteina pšenice koji kožu hrani, slobodne masne kiseline iz ulja semenki grožđa koje popravljaju oštećenja na koži nastala usled UV zračenja, redukuju bore i neguju kožu sklonu perutanju i pucanju. Pantenol B5 hrani kožu i sprečava crvenilo i perutanje, a vitamin E je sjajan antioksidans. Da ne zaboravimo i susamovo ulje, kao i srebro.

Ova krema je namenjena za negu lica, vrata i područja oko očiju suve i osetljive kože.

Perfect Care krema

Dr Bogdanović Perfect Care krema takođe dovodi do regeneracije kože na ćelijskom nivou, a sadrži ši buter, hijaluron i esencijalna ulja.
Ona kožu hidrira, smanjuje bore, ali njihovu pojavu, hrani je i štiti od negativnih spoljašnjih uticaja. Uz to, pomaže prilikom održavanja tonusa mišića što znači i značajno manje opuštenu kožu. U njoj se nalaze i ulje jojobe, koje pojačava hidrataciju, slobodne masne kiseline iz ulja semenki kajsije koja hrane kožu, štite je, daju joj vlažnost te zatežu kožu i imaju ulogu u uklanjanju bora, dok slobodne masne kiseline iz ulja semenki grožđa saniraju povrede kože nastale pod uticajem UV zraka. Pantenol B5 kožu regeneriše i neguje, a tu je i snažan antioksidans – vitamin E.

Ova krema je namenjena za negu lica i vrata normalne, masne i mešovite kože.

Još jedna važna informacija je da kolekcija antiage krema „Dr Bogdanović Care“ NIJE testirana na životinjama.

I tako su nastale 3 “Dr Bogdanović Care” kreme koje su dostupne na zvaničnom sajtu www.drbogdanovic-cosmetics.rs, gde možete saznati više o njima.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply