Uklanjanje bradavica i papiloma radiotalasima je bezbolno (koristi se anestezija u obliku kreme) i potreban je samo jedan tretman

Bradavice su benigne promene na koži izazvane virusima i sve su kontagiozne – zarazne, mogu se preneti drugim osobama i autoinokulabilne što znači da se u koži pacijenta rasejavaju, šire i povećava im se broj.

Vrste bradavica:

  • verrucae vulgaris je virusna bradavica koja se mogu pojaviti bilo gde na licu i telu
  • verucae plane su virusne bradavice na licu ili grudnom košu i stomaku
  • papilomi koje su najčešće zastupljene u regiji vrata, pazuha i prepona
  • molluscum contagiosum su virusne bradavice koje su u obliku mehurića ili bubuljičica i koje najčešće pacijenti ne povezuju sa bradavicama, a izuzetno su zarazne i brzo se rasejavaju i zahtevaju energično lečenje
  • condylomata acuminata (kondilomi) – polne bradavice koje se javljaju u regiji polnih organa

Najefikasnije lečenje bradavica – radiotalasi

Obzirom na relativno brzo širenje bradavica po koži neophodno je njihovo što hitnije lečenje – uklanjanje radiotalasima u jednom aktu da bi se eliminisala mogućnost daljeg rasejavanja.

Za trajno uklanjanje bradavica idealno sredstvo su radiotalasi. Brojnim kliničkim studijama je dokazano da radiotalasi daju značajno bolje rezultate od drugih metoda (tečni azot, keratolitici ili termokauter) jer su recidivi izuzetno retki, a procenat izlečenja 97%. Skidanje bradavica radiotalasima je bezbolno (koristi se anestezija u obliku kreme) i potreban je samo jedan tretman. Kod lečenja polnih bradavica neophodno je lečenje oba partnera istovremeno jer se one najčešće prenose polnim putem.

Koje su najveće prednosti radiotalasa?

Radiotalasi minimalno traumatizuju tkivo pa samim tim dovode do lakšeg i boljeg zarastanja rana što rezultuje skoro neprimetnim ožiljcima. Metoda je beskrvna i bezbedna i toliko elegantna da pacijenti nemaju osećaj da se podvrgavaju hirurškoj intervenciji, što je od presudnog značaja za smanjenje stresa i osećaj komfora pacijenta.

Bradavice oko očiju se radiotalasima mogu potpuno bezbedno skidati bez ikakvog rizika po oči.